En ny bydel ved vandet i Nørresundby


Stigsborg Havnefront er et stort og centralt beliggende byudviklingsområde ved Limfjorden tæt på Aalborg Midtby. Her ønsker Aalborg Kommune og Byudviklingsselskabet Stigsborg at udvikle en ny, attraktiv og levende bydel ved vandet.
 

Attraktiv og central beliggenhed på ”Solsiden”

Området ligger sydvendt på Limfjordens solside med en næsten 2 kilometer lang havne- og kyststrækning. Den centrale del af området ligger ca. 1 kilometer fra tilkørslen til motorvejen E45, mindre end 2 kilometer fra Nytorv i hjertet af Aalborg og mindre end 5 kilometer fra Aalborg Lufthavn.
 
Se dronefilm, der viser Stigsborg Havnefront, optaget i juni 2016

Stigsborg Havnefront har et samlet areal på ca. 54 ha. På havnefronten nærmest Limfjordsbroen er der allerede bygget attraktive boligbebyggelser og en dagligvarebutik. Umiddelbart øst herfor ligger et fungerende erhvervsområde, hvor Hedegaard Agro fortsat driver korn- og foderstofvirksomhed.

Realiseringen vil foregå i etaper

Realiseringen af den nye bydel vil foregå i etaper. Etape 1 er den centrale ubebyggede del af området, øst for kommunens forvaltningsbygning på Stigsborg Brygge. Etape 2 er den vestligste del, hvor Hedegaard Agro ligger, og Etape 3 er den østligste del, hvor NBs træningsbaner tidligere lå.
 
Som en forløber for etape 1 er der på den tidligere tømmerhandels grund mellem Limfjordsvej og Stigsborg Brygge opført to boligbebyggelser. Her har de nye beboere allerede fra 2018 kunnet nyde godt af at være en del af den nye bydel på Solsiden.
 
Midt i etape 1 ved fjorden ligger Syrens Bådelaug. Det er intentionen, at bådelauget også skal være en del af den nye bydel i fremtiden, men sandsynligvis på en ny placering.

  Vision   billedarkiv   stigsborg havnefront   nyhedsbrev