16/05/19

D|K2 Bygherrerådgivning vinder taktstokken til nyt børne- og ungeunivers på Stigsborg Havnefront

Aalborg Kommune har udpeget bygherrerådgiveren til det store udbud af opførelsen af et børne- og ungeunivers i den nye Nørresundby-bydel på Stigsborg Havnefront. Valget faldt på D|K2 Bygherrerådgivning, der skal trække i trådene, så det samlede skole- og dagtilbud står klar til indflytning i 2023.

Teamet, D|K2 Bygherrerådgivning stiller med, har en solid portefølje, der tæller adskillige skole- og uddannelsesbyggerier, og de får brug for al den erfaring, de kan mønstre. Ambitionerne er nemlig store for børne- og ungeuniverset, der bliver en livsnerve i en splinterny bydel helt nede ved Limfjordens bugter og en spytklat fra Aalborgs midtby.

For fire vægge, et tag og nogle retvendte bord- og stolesæt er ikke just minimumskravet for skole og daginstitution anno 2023. Nej, visionerne er mange, og bygningen skal understøtte den hverdag, man ønsker for børnene med masser af bevægelse, eksperimenterende og innovativ læring fordybelse og meget mere – alt sammen pakket ind i en bygning og et område, der er defineret af de 17 Verdensmål og bæredygtighed. Dét stiller krav til den, der skal holde det kølige overblik og føre projektet ud i livet.

- Verden og folkeskolen er i forandring. Fremtidens behov er jo markant anderledes, end de behov, der var for 30-40 år siden. Nogle af de spørgsmål, som børne- og ungeuniverset skal være med til at svare på, er blandt andet, hvordan kan vi inspirere læring? Hvordan bliver skolen en del af nærmiljøet og omvendt? Og vigtigst af alt, hvordan kan sådan et univers være med til at skabe gode børneliv? Det lyder måske lidt som om, vi søger de vises sten – mindre kan nok også gøre det – men vi har jo store ambitioner og ønsker for vores børn, siger Skolerådmand, Tina French Nielsen.

I D|K2’s fold af underrådgivere er blandt andet specialister i bæredygtigt byggeri, energioptimering og indeklima, byliv og byplanlægning, og ikke mindst i at skabe innovative læringsrum og en rød tråd mellem arkitektur, leg og undervisning

- Selve byggeriet er enormt spændende. Det vigtige er, hvordan vi får pædagogikken, de fysiske rum og brugen til at gå op i en højere enhed. Vi skal simpelthen skabe et børne- og ungeunivers, der kan rumme alle børn. Nøglen er at skabe gode overgange for børnene og sammenhæng mellem tilbuddene. Det glæder vi os til at være med til at udvikle, udtaler Mai-Britt Iversen, rådmand for Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen.

Selvom kravene er store og mange, får det ikke den rutinerede bygherrerådgiver, Erik Bjærge Alrø fra D|K2, til at ryste i bukserne – tværtimod.

- Vi er enormt stolte over at vinde det her udbud og mindst lige så spændte på at komme i gang. Der er jo lagt op til, at universet skal være et flagskib for skole- og dagtilbud i landets 3. største kommune. De ambitioner glæder vi os til at udfolde, så vi får skabt et univers, som tusinder af børn og unge vil give liv i mange kommende generationer, fortæller Erik Bjærge Alrø om projektet, som han kommer til at stå i spidsen for.

Børne- og ungeuniverset opføres som en del af et større byudviklingsprojekt på Stigsborg Havnefront, der også kommer til at rumme plejehjem, erhverv, grønne og maritime rekreative området og boliger til de mellem 7-8000 nye beboere i området.

Med så mange bolde i luften, så skal universet ikke blot skabe gode børneliv og være bæredygtigt. Det skal også kobles tæt til det omkringliggende samfund, de rekreative arealer i bydelens park og ikke mindst cykelstier, vejnet og den kollektive trafik i området, så man sikrer en god sammenhængskraft i området.

Skolerådmanden, Tina French Nielsen, fortæller, at næste skridt for bygherrerådgiveren nu er at tage hul på en omfattende visionsproces allerede inden skoleklokkerne ringer ud til sommerferie. For selvom der stadig er flere år til, at Skansevejens Skoles elever flytter ned i det nye univers, så skal man til at forberede sig på en ny hverdag i fremtidens børne- og ungeunivers.

Fakta:
  • Børne- og ungeuniverset kommer til at rumme 1000 skoleelever, 100 børnehavebørn og 60 vuggestuebørn
  • Byggefelt grundareal: 6.200 m² (+ udearealer i park)
  • Byggeret etageareal: 15.600 m² (fordelt på 14.400 m² til skole og 1.200 m² til institution.)
  • Børne- og ungeuniversets udearealer kommer til at ligge i Stigsparken
  • Den nuværende Skansevejens Skole i Nørresundby flytter ind i det nye univers fra 2023.
tilbage til nyhedsarkiv >
  Vision   billedarkiv   stigsborg havnefront   nyhedsbrev