04/04/19

Infomøde om EcoVillage: Stor interesse i bæredygtigt bofællesskab

Interesserede borgere var den 3. april inviteret til informationsmøde og fællesspisning i forbindelse med planerne om opførelsen af 51 bæredygtige og fællesskabsorienterede EcoVillage-boliger på Stigsborg Havnefront.

Der var stor interesse for boligprojektet, og mange mennesker var derfor mødt op hos forvaltningen på Stigsborg Brygge for at høre nærmere om EcoVillage-projektet. Der var på mødet rig mulighed for at høre mere om projektet, stille spørgsmål, blive skrevet op til en bolig og møde fremtidige naboer. Deltagerne startede ud med en gåtur fra forvaltningen til byggefeltet, hvor områdeplanerne blev præsenteret. Efter en gåtur i området på Stigsborg blev der tilbage på forvaltningen serveret grøn aftensmad, og visionerne for ”Sundsholmerne” blev udfoldet.

EcoVillages stifter, Rikke Amalie Søndler, præsenterede konceptet, og det kommende bofællesskab ”Sundsholmerne” på Stigsborg Havnefront, og kommunikations-og fællesskabsansvarlig i EcoVillage, Marie Lundgaard Viuff, fortalte om egne erfaringer om at bo i et bofællesskab. Også Anette Rosenbæk, sekretariatschef i Stigsborg P/S, var til stede for at uddybe visionerne for den nye bydel i Stigsborg, der blandt andet har fokus på bæredygtighed.

Boligerne i den kommende EcoVillage bliver en kombination af række- og etageboliger i varierende størrelse. Det sker for at tilstræbe diversitet i beboersammensætningen, og der vil derfor være plads til både enlige med og uden børn, par, familier, seniorer og ældre. Boligerne opføres som ejerboliger og forventes indflytningsklar i tredje kvartal 2021.


Om EcoVillage:
EcoVillage bygger bofællesskaber i hele Danmark med en vision om at styrke de nære fællesskaber og at leve og bo bæredygtigt. Det er i dag eftertragtet at bo socialt, men det store arbejde fra ide til byggeri har få tid og overskud til. Derfor tilbyder EcoVillage konceptbofællesskaber landet over.tilbage til nyhedsarkiv >
  Vision   billedarkiv   stigsborg havnefront   nyhedsbrev