20/03/19

EcoVillage: Invitation til infomøde 3. april

Invitation til bæredygtigt bofællesskab i Aalborg
 
EcoVillage er på vej med Aalborgs første bæredygtige bofællesskab ”Sundsholmerne”. Projektet består af 51 boliger, der skal etableres på Stigsborg Havnefront, og nu inviterer EcoVillage og byudviklingsselskabet Stigsborg P/S til informationsmøde og fællesspisning onsdag den 3. april 2019 på Stigsborg Brygge.
 
De grønne visioner for den nye Stigsborg-bydel i Nørresundby er tættere på en realisering med etableringen af Aalborgs første bæredygtige bofællesskab. Det er EcoVillage, der står bag projektet ”Sundsholmerne”, som skal være en del af det kommende Parkkvarteret, der indgår i 1. etape i udviklingen af det 54 hektar store område, Stigsborg Havnefront.
 
Projektet er særligt udviklet til Aalborg med vægt på en forening af det urbane og naturlige. Det forklarer Rasmus Larsen, som er partner i EcoVillage:
 
- Stigsborg er et virkelig spændende og fedt område at lave bofællesskab i. Det er bynært og samtidig lige ved vandet og naturen. Det er stedet i Aalborg lige nu, hvis man gerne vil lave noget, der rimer på bæredygtighed. Jeg tror på, at vores bofællesskab kan være en dynamo for Stigsborg-området og vil være med til at skabe en særlig kultur, der er centreret omkring fællesskab og grøn levevis, siger han og fortsætter: - Førhen kaldte man sig en ”sundsholmer”, hvis man boede i området. I dag vil vi så gerne skabe en stærk identitet om at være sundsholmer version 2.0. Det er derfor, vi kalder bofællesskabet for Sundsholmerne.
 
Anderledes informationsmøde med fællesspisning 3. april
Den grønne livsstil bliver en vigtig del af dagligdagen i bofællesskabet, hvor der vil være fællesspisning, økologisk mad på menuen, Tesla-delebil samt adgang til køkkenhaver og hønsegård. For at få de bedste forudsætninger for bofællesskabet inviteres de kommende bofæller allerede nu til at høre om konceptet og byggeriet og møde hinanden. Derfor inviterer EcoVillage og Stigsborg P/S til et anderledes ”aktivistisk” informationsmøde med fællesspisning onsdag den 3. april 2019 kl. 17-19:
 
- Vi er ikke så meget til fine officielle møder. Vi vil hellere møde vores bofæller over en god bid mad og en snak nede på jorden. Det er mere fællesskabsfremmende, pointerer Rasmus Larsen videre.
 
På mødet vil der være rig mulighed for at høre mere om projektet, stille spørgsmål, blive skrevet op til en bolig og møde fremtidige naboer.
 
Bidrager til diversitet
Udviklingen af ”Sundsholmerne” glæder Anton Hessellund, som er direktør i Stigsborg P/S. Han forklarer, at netop Stigsborg Havnefront udmærker sig gennem sin flerårige visionsproces med fokus på bæredygtighed, og at tanken er, at området skal have så mange forskellige boligtyper som muligt:
 
- EcoVillage passer perfekt ind i vores visioner og ambitioner for området og ligger i direkte forlængelse af vores bæredygtighedsstrategier. Derfor synes vi, det er både spændende og visionært, at vi får EcoVillage til Stigsborg Havnefront, og nu glæder vi os til at se, hvor godt konceptet modtages af nordjyderne. Vi håber naturligvis, at der er mange, der kan se sig selv som en del af et moderne bofællesskab, siger han.
 
De 51 boliger i den kommende EcoVillage bliver en kombination af række- og etageboliger i varierende størrelse. Det sker for at tilstræbe diversitet i beboersammensætningen, og der vil derfor være plads til både enlige med og uden børn, par, familier, seniorer og ældre.
 
Bygge- og bæredygtigt fra A-Z
EcoVillage står bag flere lignende byggerier i Danmark, og de klimavenlige valg vægtes højt i hele processen – herunder byggematerialer og -teknik. Rasmus Larsen uddyber, hvordan hver en sten vendes i processen:

- Vi sidder med ét stort tjekke-ark, hvor vi gennemgår og sikrer, at alle tiltag i processen lever op til vores standarder. Bæredygtighed er hjørnestenen i processen allerede inden vi tager første spadestik, og hele byggeriet vil blive DGNB Guld-certificeret.
 
Derudover er også arkitektur og indretning udviklet ud fra overvejelser om energi—og pladsbesparende løsninger, hvor arkitektfirmaet C.F. Møllers bofællesskabsarkitektur spiller en central rolle. Det betyder, at boligernes indretning er minimalistisk og faciliterer socialt samvær. Derfor vil der være fællesarealer som fx spisesal, kontorfællesskab, tv-stue, værksted og gæsteværelse.

Boligerne opføres som ejerboliger og forventes indflytningsklar i 3. kvartal 2021
 
Faktaboks: Om EcoVillage
EcoVillage bygger bofællesskaber i hele Danmark med en vision om at styrke de nære fællesskaber og at leve og bo bæredygtigt. Det er i dag eftertragtet at bo socialt, men det store arbejde fra ide til byggeri har få tid og overskud til. Derfor tilbyder EcoVillage konceptbofællesskaber landet over.tilbage til nyhedsarkiv >
  Vision   billedarkiv   stigsborg havnefront   nyhedsbrev