12/03/19

Nyt børne- og ungeunivers: Mere end tankestreger

Byggeriet af det nye børne- og ungeunivers på Stigsborg går en spændende tid i møde. Udbuddet er på den sidste strækning, og de store tanker skal levendegøres.

År 2023 kan lyde som en noget fjern fremtid. Ikke desto mindre er det året, hvor Nørresundbys nye bydel Stigsborg Havnefront får en ny bygning, der skal være en livsnerve i området. En bygning, der skal rumme et helt univers. Et børne- og ungeunivers, for at være helt præcis.
 
Det har efterhånden længe stået sort på hvidt, at Stigsborg kommer til at rumme både skole og dagtilbud, men lige nu står vi på tærsklen til, at tankestregerne omkring projektet skal være mere end blot det skrevne ord. Foran os venter nemlig en tid med visionsprocesser og visualiseringer, som bliver helt afgørende for, hvad det er for et slutresultat, nørresundbynitterne kan glæde sig til at opleve.
 
Efter en prækvalifikationsrunde er processen med at finde en bygherrerådgiver nu gået ind i sidste stadie. Næste skridt er nemlig at udvælge den bygherre, der skal orkestrere byggeprocessen. Lige fra de første skitser tegnes på papiret, til børnene rykker ind i den færdige bygning – og det bliver ikke nogen ’walk in the Stigs-park’, om man vil.
 
For fire vægge, et tag og nogle retvendte bord- og stolesæt er ikke just minimumskravet for skole og daginstitution anno 2023. Nej, visionerne er mange, og bygningen skal nemlig understøtte den hverdag, man ønsker, børnene skal have på matriklen. Det er alfa og omega, og dét stiller også krav til den, der skal føre blyanten og realisere projektet. Store krav endda.
 
”Vi har en stor proces foran os, som vi glæder os til at tage fat på sammen med den bygherrerådgiver, der til sidst har vist sig stærkest”, fortæller projektleder fra Skoleforvaltningen Karen Nygaard Kristensen.
 
Fra Aalborg Kommunes side er der lagt op til et univers med en pædagogisk praksis, der skaber sammenhænge igennem et helt børne-, unge- og familieliv. Der er lagt op til dynamiske læringsmiljøer, hvor den varierende og eksperimenterende undervisning kan udfolde sig. Der er lagt op til rammer, der tilskynder børnenes bevægelse og udeliv. Og så skal bygningen ikke blot være bæredygtig og have Smart City-løsninger. Den skal også hænge sammen med det omkringliggende samfund, blandt andet igennem et samarbejde med DGI, rekreative arealer i Stigsparken og ikke mindst cykelstier, vejnettet og den kollektive trafik.
 
For at alt det kan blive en realitet, skal vi helt op i den store visionshelikopter og helt ned i den enkelte børnehavestue eller det enkelte klasseværelse. Derfor er der lagt op til et spændende år 2019, hvor alle involverede kommer aktivt på banen og giver deres besyv med.
tilbage til nyhedsarkiv >
  Vision   billedarkiv   stigsborg havnefront   nyhedsbrev