Henning Jensens Plads

Med en aftale imellem Aalborg Kommune, Stigsborg P/S og en initiativgruppe, er banen kridtet op til, at den legendariske fodboldspiller fra Nørresundby Henning Jensen får sin egen skulptur og plads – Henning Jensens Plads – på Stigsborg Havnefront. 

Henning Jensen Plads kommer til at ligge i Stigsborg Havnefronts 1. etape, som netop er i det område, hvor Nørresundby Boldklub havde stadion og træningsbaner, og hvor Henning startede og sluttede sin imponerende karriere. 

Fodboldspilleren Henning JensenFoto: Grete Dahl

Henning Jensen (august 1949 – december 2017) startede sin karriere i Nørresundby Boldklub (NB) som syvårig. Og han havde ikke sit fodboldtalent fra fremmede. Hans farfar var nemlig med til at starte NB, og hans far prægede klubbens førstehold i mange år. 

Som 23 årig blev Henning Jensen hentet direkte fra NB’s Danmarksseriehold til Borussia Mönchengladbach i Bundesligaen. Her spillede han i fire sæsoner 125 kampe og scorede 44 mål. Fra 1976 til 1979 spillede han 81 kampe for Real Madrid og scorede 16 mål. Fra 1979 – 1981 spillede han i Ajax Amsterdam, hvor det blev til 56 kampe og 7 mål.

Det blev desuden til 9 mål i 21 landskampe for Danmark. Hans debut på landsholdet var sensationelt, da han blev udtaget direkte fra NB’s Danmarksseriehold,  som den lavest rangerende spiller i dansk landsholdsfodbold nogensinde. Han oplevede således at blive professionel fodboldspiller uden at have spillet en eneste divisionskamp i Danmark.

I 1973 lavede han det spektakulære og ikoniske hovedstødsmål på Wembley i "EF-kampen", som alle fodboldelskere sikkert husker til evig tid – og som gav ham navnen: Fodboldenglen.

Herefter vendte Henning Jensen hjem til Danmark og spillede for AGF, inden han i 1984 vendte tilbage til barndomsklubben NB.

Henning Jensen var i 2006 blandt de nominerede, da DBU kårede Danmarks bedste fodboldspiller gennem tiderne. Her var han i fint selskab med de øvrige nominerede som var Michael Laudrup, Preben Elkjær, Brian Laudrup, Morten Olsen, Peter Schmeichel, Allan Simonsen og Jon Dahl Tomasson.

I 2018 kom Henning Jensen i Fodboldens Hall Of Fame.

Henning Jensens Plads og skulptur forventes at stå færdig senest i 2023.

  Vision   billedarkiv   stigsborg havnefront   nyhedsbrev